2021-01-11 14:20:11• hírek • Bede Emőke

Íme a hétvégi mérleg: több mint 260 bírság, közel 30 felfüggesztett jogosítvány

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség

A január 8-10. közötti időszakban a közlekedési rendőrök több mint 260 helyszíni bírságot szabtak ki megközelítőleg 93.400 lej összértékben, ugyanakkor kiegészítő intézkedésként 27 autóvezetői engedélyt fel is függesztettek.

A hatóság tájékoztatása szerint tizenhárom, 18 és 50 év közötti sofőr a megengedett sebességet legalább 50 km/h-val lépte túl, ketten szabálytalanul, a folytonos vonalat átlépve előztek, tízen ittasan ültek volán mögé, további két fő pedig olyan szabálytalanságokat követett el, melyek az említett kategóriák egyikébe sem tartoznak.


Közlekedési bűncselekményekben sem volt hiány

Az avasfelsőfalui rendőrök január 8-án, 18 óra körül a vámfalui Bailor utcában félreállítottak egy személyautót, melyet egy 21 éves, avasfelsőfalui fiatalember vezetett. Lévén, hogy a fiatal sofőrnek egy korábbi botlása miatt már felfüggesztették a jogosítványát, a rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett ellene.


Január 9-én, éjjeli 1 óra 10 perc körül közlekedési baleset történt Avasújfalu és Avasfelsőfalu között. A helyszíni vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy egy 33 éves, komorzáni férfi egy veszélyes kanyarban elvesztette irányítását az általa vezetett autó fölött, majd nekicsapódott egy fának. A rendőrök az ilyenkor alkalmazandó eljárásnak megfelelően alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá a sofőrt, s mint kiderült, a férfi jócskán felöntött a garatra, hiszen leheletében 1,35 mg/l-es értéket mutatott ki a készülék. Mivel ez az érték már bőven a bűncselekmény kategóriába esik, ezért a szóban forgó személyt kórházba kísérték, viszont ott az illető kategorikusan elutasította a mintaadást - de ettől függetlenül természetesen nem ússza meg a felelősségre vonást.


Január 10-én, éjjeli 1 óra után pár perccel a rendőrök épp a szatmári Szabadság téren tartottak közúti ellenőrzést, amikor horogra akadt egy 29 éves, amaci fiatalember. A sofőr által kilélegzett levegőben az alkoholszonda 0,63 mg/l-es értéket mutatott, így őt is kórházba kísérték mintaadás céljából, ám sorstársával ellentétben ő nem hadakozott a hatósági intézkedés ellen.


Baleset történt Nagykároly és Mezőterem között is

Január 8-án, 9 óra körül arról értesítették a nagykárolyi rendőröket, hogy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Nagykároly és Mezőterem közötti útszakaszont. Mint megállapították, egy 29 éves, érdengelegi férfi túl gyorsan hajtott a csúszós úton, melynek okán lesodródott az úttestről és árokba borult. A fiatal sofőr szerencsére csak könnyebb sérüléseket szerzett, de a biztonság kedvéért kórházba szállították.


A rendőrség az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást. A férfi nem fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba szállt volna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: